Tuzla
0

Nova saznanja o sinoćnjoj eksploziji

FENA
Nepoznata osoba sinoć je oko 22.00 sata u ulici Bosne Srebrne u Tuzli aktivirala nepoznatu eksplozivnu napravu, navodi se u zvaničnoj informaciji Ministarstva unutarnjih poslova Tuzlanskog kantona (MUPTK).

''Oštećeno je osam automobila, prozorska stakla na jednoj porodičnoj kući i stanu i ulazna vrata na stambenoj zgradi. Policija ima saznanja koja bi mogla pomoći u pronalaženju počinitelja, međutim, više detalja će se znati nakon operativne provjere koja je u toku'', potvrdio je Miralem Malkić, portparol MUP-a Tuzlanskog kantona.

Ovom izjavom portparol MUP-a Tuzlanskog kantona ujedno je i prekinuo nagađanja koja od jutros, u nedostatku zvaničnih informacija, plasiraju tuzlanski mediji posebno u dijelu koji se odnosi na mjesto napada, počinitelju ali i motivima.

Mediji su izvijestili da je eksplozivna naprava bačena na kuću u kojoj je smještena pekara ''Elvis'', vlasništvo porodice Požegić.

Rečeno je da je prema izjavama očevidaca maskirana osoba obučena u crno s motora u pokretu bacila ručnu bombu na parkirana vozila na spomenutoj adresi i pekaru ''Elvis'' a da je u pozadini svega tuča u kojoj je učetvovao i vlasnik spomenute pekare.

Također je rečeno da je brzom intervencijom policije odmah uhapšena osoba za koju se sumnja da je bacila eksplozivnu napravu.