BiH
4

Nova brošura o turističkim potencijalima Trebinja

FENA
Grad Trebinje je, u saradnji sa Turističkom organizacijom, pripremio promotivnu brošuru koja sadrži pregled prirodnih, kulturno-historijskih i drugih znamenitosti tog grada.

Brošura je izrađena u okviru projekta Unapređenje turističke i saobraćajne signalizacije, koji realiziraju FORS Montenegro i Grad Trebinje, a koji finansira Evropska unija u sklopu Programa prekogranične saradnje BiH – Crna Gora.

Jedan od ciljeva projekta je promoviranje prekogranične oblasti kao zajedničke turističke ponude i ova brošura je dio tog koncepta kako bi se potencijalnim turistima i posjetiocima predstavili Trebinje, Nikšić i Pljevlja kao gradovi sa posebnim ljepotama i atrakcijama na turističkoj mapi regiona.

U brošuri je, između ostalog, navedeno da je Trebinje jedan od rijetkih gradova u kome se mogu naći tri bogomolje različitih religija smještene u strogom centru grada, udaljene ne više od 100 metara jedna od druge.

Posebnu draž ovom gradu daje kristalno čista rijeka Trebišnjica, a koliko je turistička ponuda Trebinja sadržajna i raznovrsna možda najbolje pokazuje, istakli su autori brošure, izletište Zubačka Ubla, koje je udaljeno od Trebinja 20 km i smješteno je u planinskom masivu Orjena.

Navedene su i tradicionalne manifestacije grada na Trebišnjici, kao i sportske i kulturne, te gastronomska ponuda i trebinjski vinogradi, med, smokve...