Nakon smrti Vedrana Puljića
0

Nova blokada Sarajeva najavljena za 12 sati

Piše: A. Karadža
Foto: Feđa Krvavac/Fotoservis.info
Foto: Feđa Krvavac/Fotoservis.info
Navijači Sarajeva koji su sinoć blokirali saobraćajnicu kod zgrade Predsjedništva BiH najavili su novu blokadu u 12 sati.

Navijači Sarajeva predstavnicima Federalnog MUP-a sinoć su predali listu zahtjeva, u kojoj se, između ostalog, traži pronalazak i hapšenje osobe koje je ubila Vedrana Puljića, provođenje istrage na federalnom nivou, slanje patologa iz Sarajeva koji će izvršiti obdukciju tijela ubijenog mladića kao i smjenu svih odgovornih osoba MUP-a Zapadno-hercegovačkog kantona. U zahtjevima se također traži i odgovornost osoba koje su odredile da se utakmice u Mostaru između Zrinjskog i Veleža te ona u Širokom igraju u istom terminu zbog čega nije bilo dovoljno policajaca na obezbjeđivanju utakmice u Širokom Brijegu.

U zahtjevu koji se sinoć predat pripadnicima federalnog MUP-a postavljen je rok koji ističe večeras u 20 sati. U slučaju neispunjavanja zahtjeva, navijači Sarajeva najavili su proširivanje blokade na područje cijelog grada.

Iz MUP-a KS rekli su da protest nije najavljen, ali da imaju informaciju da je blokada najavljena za 12 sati i da se nadaju da će sve proći bez incidenata.