Za spašavanje u zimskim uvjetima
0

Norveška ambasada donirala motorne sanke SIPA-i

FENA
Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija
Ambasada Kraljevine Norveške u Bosni i Hercegovine donirala je Ministarstvu sigurnosti BiH motorne sanke s pripadajućom opremom za pomoć i spašavanje u zimskim uvjetima koje će koristiti pripadnici Jedinice za specijalnu podršku Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA).

Tim povodom, danas je ambasadorica Norveške Vibeke Lilloe posjetila bazu specijalaca SIPA-e u Lukavici (Istočno Sarajevo). Primopredaji vrijedne donacije prisustvovali su ministar sigurnosti BiH Sadik Ahmetović, zamjenik direktora SIPA-e Marko Dominković i komandant Jedinice za specijalnu podršku Mirsad Vilić.

Prilikom primopredaje istaknuto je da Kraljevina Norveška već duži niz godina pruža potporu Bosni i Hercegovini u različitim oblastima, te izražena zahvalnost norveškoj ambasadorici koja je u toku snježnog nevremena, koje je nedavno zahvatilo BiH, prepoznala potrebe i iskazala spremnost da pruži prioritetnu pomoć.

Osim motornih sanki i opreme, vrijedne 45.000 KM, norveška ambasada u BiH osigurala je i pakete hrane za stanovnike najugroženijih područja u vrijednosti od 75.000 KM.