Podrška stiže sa svih strana
0

Norveška ambasada angažovala Adisa za čišćenje snijega

Piše: N. J.
Adis Imširović iz Kaknja, otac jednogodišnjih blizanaca, dobio je podršku sa svih strana, nakon što smo jučer objavili da je autostopom došao u Sarajevo čistiti snijeg kako bi prehranio porodicu.
Adis Imširović samo želi posao (Foto: Aida Džaferović/Sarajevo-x.com)
Adis Imširović samo želi posao (Foto: Aida Džaferović/Sarajevo-x.com)
Našu redakciju su zvali jučer i danas brojni čitatelji, čak i iz Švedske, ali i iz cijele BiH, želeći angažovati Adisa, ili mu pomoći donirajući novac i hranu. Ova priča dobila je i svoj sretni epilog, jutros smo dobili informaciju da je Adisa za čišćenje snijega angažovala i Norveška ambasada u Sarajevu te da je moguće da će ga i ubuduće angažovati za određene poslove.

Adis je u razgovoru s novinarima našeg portala rekao da on ne želi prositi, već mu je prvenstveni cilj da radi i ima osiguranu platu, ma kolika ona bila. Njegova supruga je bolesna, a bebama neko mora osigurati hranu i druge potrepštine.

"Hvala vam puno, svi me zovu da radim, žele da pomognu. Zvali su me i iz Švedske i Holandije, a upravo se spremam ići u Norvešku ambasadu, jer su me zvali da kod njih čistim snijeg. Presretan sam. Moj je cilj da imam posao i da odgojim svoju djecu", rekao je Adis za Sarajevo-x.com.

Tokom jučerašnjeg dana radnici kompanije Centrotrans su došli do Adisa i uručili mu besplatnu kartu za povratak u Kakanj, ali i ponovni dolazak u Sarajevo, ako on to želi. Adis je jutros, naravno, došao u Sarajevo, gdje će, za početak, očistiti snijeg ispred Norveške ambasade.