Nakon blokade
0

Normaliziran saobraćaj na putu Sarajevo-Mostar

FENA
Od 12.55 sati, završena je blokada magistralnog puta M-17 Sarajevo-Konjic, te se saobraća normalno.

I u ostalim dijelovima BiH saobraća se bez vanrednih ograničenja, uz povoljne uvjete za vožnju. Zbog pojačanog prometa vozila, apeluje se na vozače da voze maksimalno oprezno i da poštuju sve saobraćajne propise. Na magistralnom putu M-16.4 Bugojno-Rostovo u terminu od 08 do 18 sati, na nekoliko lokaliteta vrši se presvlačenje kolovoza, te je na tim dionicama (po potrebi izvodjača) saobraćaj reguliran semaforima i saobraća se jednom trakom naizmjenično. Predviđeno je da radovi traju do 30.09.

Na GP Doljani na izlazu iz naše zemlje čeka se oko 15 minuta, tako da se vozačima preporučuje korištenje graničnih prijelaza Unka i Gabela Polje. Na ostalim graničnim prijelazima duža zadržavanja do sada nisu zabilježena.

Na GP Brčko-Gunja dozvoljen je dvosmjerni promet vozilima mase do 9 tona (na mostu preko Save), a kontrolirani jednosmijerni promet sredinom mosta vozilima do 40 tona, s tim da razmak između vozila bude minimalno 35 metara. Najveća dopuštena brzina kretanja vozila, mostom Brčko-Gunja ograničena je na 40 km/h, saopćeno je iz BIHAMK-a.