BiH
90

Nogometaši Čelika uoči finala Kupa BiH pomagali ugroženima u Topčić Polju

Klix.ba
Nogometaši Čelika su dan uoči finala Kupa Bosne i Hercegovine aktivno sudjelovali u pružanju pomoći ugroženima u mjesnim zajednicama Topčić polje i Nemila.

Delegacija NK Čelika u čijem sastavu su bili članovi najužeg rukovodstva i igračkog kadra danas je u više navrata posjetila Nemilu i Topčić polje gdje su mještanima i civilnoj zaštiti donirali vrijednu opremu i repromaterijal u vidu prehrambenih artikala, vode, baterija, lijekova, pelena, svijeća i svega što je potrebno da bi im olakšali ove teške dane.

U akciji su učestvovali direktor Alija Porča, te prvotimci Adi Adilović, Emir Jusić i Fenan Salčinović, kao i drugi članovi stručnog štaba i Uprave kluba.

"Još jednom pozivamo sve ljude dobre volje, naše vjerne navijače, da u skladu sa svojim mogućnostima pomognu stanovnicima ugroženih područja. Mnogi unesrećeni, prije svega djeca, žene i starci već su u Zenici u prostorima garnizona i Tehničke škole, a pomoć možete ostaviti i u prostorijama crvenog križa i mjesnih zajednica", poručili su iz NK Čelik.

U današnjoj akciji pružanja pomoći ugroženima u poplavljenim područjima učestvovali su i mladi iz Zenice te navijači Čelika - Robijaši.