BiH
0

"Noć istraživača" u Sarajevu, Banjoj Luci i Trebinju

SRNA
Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba
U Sarajevu, Banjoj Luci i Trebinju danas će biti održana manifestacija "Noć istraživača", čiji je cilj promocija nauke i naučno-istraživačke djelatnosti.

Sarajevo će biti domaćin "Noć istraživača", manifestacije koja se održava s ciljem promocije naučnoistraživačke djelatnosti, ohrabrivanja mladih da se bave naučnim istraživanjem, te podizanja svijesti o uticaju koji ono ima na svakodnevni život.

Domaćin manifestacije u Sarajevu je načelnik opštine Novo Sarajevo Nedžad Koldžo, a manifestacija će biti održana u Vilsonovom šetalištu, gdje se nalazi 28 različitih obrazovnih institucija.

Naučna predavanja u Trebinju trebalo bi da održe Jelena Kovačević sa Astronomske opservatorije Beograd, akademski slikar Mladen Miljanović i muzičar Rambo Amadeus.

Otvaranje ove manifestacije, koju organizuje Ministarstvo nauke i tehnologije Republike Srpske, zakazano je za 17.00 sati na Fakultetu za proizvodnju i menadžment Trebinje.

Manifestacija "Noć istraživača“ bit će održana i u Banjoj Luci, i to u kafiću "Staklenac“ u Parku "Petar Kočić" i muzičkom paviljonu.

Obilježavanje "Noći istraživača“ u Banjoj Luci i Sarajevu počinje u 17.00 sati.

Manifestacija "Noć istraživača" obilježava se danas i sutra u svim većim gradovima EU.