BiH
0

No Limit Sarajevo Advertising Festival

Klix.ba
Glavni grad Bosne i Hercegovine će od 4. do 6. marta ove godine biti domaćin još jednog značajnog događaja. U organizaciji Futura Media, u poslovnom centru UNITIC održat će se drugi 'No Limit Sarajevo Advertising Festival'.

Prije nešto više od godinu dana, ista agencija organizovala je prvi bosanskohercegovački festival oglašavanja. Nakon brojnih pozitivnih reakcija, kako iz BiH, tako i iz inostranstva, organizator je odlučio da i ove godine organizira festival, čiji je primarni cilj na jednom mjestu okupiti agencije, oglašivače, medije i druge učesnike advertising industrije u Bosni i Hercegovini.

S obzirom da je No Limit nacionalnog karaktera, pravo učešća u takmičarskom dijelu festivala imaju svi radovi bosanskohercegovačkih autora, koji su kreirani, producirani, emitirani ili objavljeni u BiH u periodu između dva No Limit Sarajevo Advertising Festivala.

Uporedo sa takmičarskim dijelom, organizatori su predvidjeli da svi učesnici festivala prate poseban program edukacije. Već je potvrđen dolazak najnagrađenijih kreativnih direktora iz velikih evropskih i svjetskih agencija.

Paralelno sa glavnim programom festivala, odvijat će se i trodnevni program za studente grafičkog dizajna i studente marketinga. Time organizatori pokazuju da već sada razmišljaju o mladim koji predstvljaju buduće snage oglašivačke industrije u BiH.