BiH
0

No Limit: Ocjenjivanje ideja bh. kreativaca

Klix.ba
Važan segment 2. No Limit Sarajevo Advertising Festival-a, koji će se od 04. do 06. marta 2004. održati u sarajevskom poslovnom centru UNITIC, jeste njegov takmičarski dio.

Kao što je već ranije najavljeno, pravo učešća imaju sve kreativne ideje bosanskohercegovačkih autora, osmišljene, producirane i emitirane ili objavljene između dva No Limit Sarajevo Advertising Festival-a.

Jedan od najodgovornijih zadataka u okviru ovog dijela festivala imat će petočlani žiri: Vladimir Čeh – predsjednik, Sonja Lavrenčić, Nastja Mulej, Selma Prodanović i Boris Šiber - članovi. Njihovo dugogodišnje iskustvo u svjetskom i evropskom oglašavanju, dovoljan je pokazatelj kako će radovi bosanskohercegovačkih kreativaca, učesnika ovogodišnjeg No Limit-a biti ocjenjivani po najvišim standardima.

Predsjednik žirija, Vladimir Čeh, Sonja Lavrenčić i Nastja Mulej imali su isti zadatak i prošle godine, kada je organiziran prvi No Limit. Izražavajući zadovoljstvo što će ponovo biti u Sarajevo, Vladimir Čeh je rekao: "S obzirom da je prošlogodišnji festival bio prvi u Bosni i Hercegovini, bio sam izuzetno impresioniran kreativnošću bosanskohercegovačkih sudionika. Ove godine očekujem da ću vidjeti mnogo više sarajevskog humora u svim takmičarskim kategorijama, jer je to segment koji bi svi bosanskohercegovački kreatori trebali iskoristiti. Posebno me raduje što je program sastavljen tako da će u edukativnom dijelu imati predavače evropskog i svjetskog renomea, od kojih će svi moći ponešto naučiti. Također, na ovogodišnjem No Limit-u me posebno interesuju radovi u novoj kategoriji – kategoriji odbijenih radova".