BiH
1

Njemačka ambasada u BiH finansijski podržava Vijeće za štampu

FENA
U prostorijama Vijeća za štampu u Bosni i Hercegovini u utorak će Ulrike Knotz, ambasadorica SR Njemačke u BiH potpisati ugovor o finansijskoj podršci Vijeća za štampu u BiH u iznosu od 11.812,80 eura.

Dodatna finansijska podrška Njemačke ambasade Vijeću za štampu u Bosne i Hercegovine u 2012. godini, usmjerena su za projekt „Podrška održivosti Vijeća za štampu, kroz edukaciju ekspertnog osoblja“ za jednogodišnju mjesečnu edukaciju pripravnika u Vijeću za štampu u BiH

Projekt podrazumijeva dvanaestmjesečno educiranje pripravnika u svojstvu asistenta/ce Izvršnog direktora Vijeća za štampu u BiH, a edukacija se odnosi na oblasti implementiranja projekata u skladu sa evropskim standardima razvoja medijske samoregulacije kao podrške civilnom društvu kroz ostvarivanje prava na tačno, blagovremeno i objektivno izvještavanje u medijima.

U to je uključena i edukacija iz oblasti kreiranja projekata, prikupljanja finansijskih sredstava, odnosa sa javnošću i širenja mreže kontakata, saopćeno je iz Vijeća za štampu u BiH.