BiH
0

Njemačka ambasada finansirala uređenje jezera Starača

FENA
Članovi Udruženja “Bistro!” su sa ribolovcima iz Ilijaša i Udruženja sportskih ribolovaca “Sarajevo 1906” organizovali u subotu druženje i poribljavanje jezera Starača u Ilijašu, čemu je povod bio završetak radova revitalizacije i uređenja jezera koji je finansijski podržala Ambasada Njemačke u BiH.
Foto: FENA
Foto: FENA

Vrijednost ovih radova je bila 6.000 KM koje su utrošene u izradu drenaža i uređenje pristupnog puta, izgradnju septičke jame, te kupovinu građe za izgradnju sanitarnog čvora od koje je izgrađen i jedan hladnjak, saopćeno je iz Udruženja "Bistro!".

"Koristim priliku da se zahvalim osoblju Njemačke ambasade koje očekujemo da nas uskoro i posjete, i siguran sam da će i oni biti zadovoljni onim što smo uspjeli uraditi sa sredstvima koje su nam donirali", kazao je predsjednik Udruženja “Bistro!” Adnan Osmanagić.

Foto: FENA
Foto: FENA

Jezero je poribljeno sa oko 80 kilograma kalifornijske pastrmke i uveden je poseban režim ribolova. Cijena dnevne dozvole je 10 KM i ribolovci mogu ponijeti dvije pastrmke i šest drugih vrsta bijele ribe, osim šarana, amura i štuke.

"Svi ribolovci će detaljnije informacije dobiti na jezeru prilikom kupovine dozvole od ribočuvara. Molimo ribolovce da se pridržavaju pravila, jer će se, u protivnom, podnosti prekršajne prijave", rekao je Senad Kapo, potpredsjednik Udruženja “Bistro!”.

Foto: FENA
Foto: FENA