Komisija za finansije i budžet
0

Ništa od promjene Zakona o PDV-u

FENA
Foto: Sarajevo-x.com
Foto: Sarajevo-x.com
Komisija za finansije i budžet Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH danas nije podržala principe Prijedloga zakona o dopuni Zakona o porezu na dodatnu vrijednost, čiji je predlagač Klub poslanika SNSD-a.

Komisija je odgodila izjašnjavanje o Prijedlogu zakona o izmjenama Zakona o akcizama u BiH, koji je predložio poslanik Jerko Ivanković Lijanović, dok se ne dobije mišljenje Uprave za indirektno oporezivanje BiH.

Podržan je šestomjesečni finansijski izvještaj Ureda za reviziju institucija BiH koji je napravio Ured za reviziju institucija BiH.

Komisija za finansije i budžet je razmatrala prvu grupu revizorskih izvještaja o finansijskom poslovanju institucija BiH za 2008. Razmatrani su revizorski izvještaji o poslovanju Agencije za identifikaciona dokumenta, evidenciju i razmjenu podataka, Ministarstva vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH i Instituta za metrologiju BiH, za koje je izvjestilac bio Lazar Prodanović.

Razmatran je i revizorski izvještaj Agencije za sigurnost hrane, za koji je izvjestilac bio poslanik Velimir Jukić, kao i Uprave Bosne i Hercegovine za zaštitu zdravlja bilja za koji je izvjestilac bio Salko Sokolović.

Također su razmatrani revizorski izvještaji Ministarstva odbrane BiH i Ureda za zakonodavstvo Vijeća ministara BiH, za koje je izvjestilac bio poslanik Adem Huskić, zatim Komisije za koncesije BiH i Instituta za akreditiranje BiH, za koje je izvjestilac bio Bajazit Jašarević, kao i Instituta za intelektualno vlasništvo i Ministarstva sigurnosti BiH, za koje je izvjestilac bio Sadik Bahtić, saopćeno je iz Sektora za odnose s javnošću PSBiH.