Dostaši poručuju političarima
0

"Nismo jeftini kao vaša menza!"

Sarajevo-x.com
Koristimo ovu priliku da Vama i Vašim stranačkim kolegama čestitamo na ostvarenim izbornim rezultatima. Zahvaljujući ukazanom povjerenju građanki i građana Bosne i Hercegovine, Vaši predstavnici će naredne četiri godine odlučivati u njihovo ime na sjednicama Parlamentarne skupštine BiH o zakonima, budžetima i o svim ostalim demokratskim zavrzlamama i pitanjima koji direktno utiču na živote običnih građana, poručuju iz pokreta Dosta izbornim pobjednicima

"Vaše funkcije podrazumijevaju odgovornost, kompetentnost i efikasnost, a to smo u dosadašnjim političkim figurama na najbitnijim političkim pozicijama imali priliku rijetko vidjeti. Nema potrebe previše pisati o nizu neuspjeha i neradu dosadašnjih političara. Nema potrebe za iznošenjem statistika jer je surova realnost i loš standard življenja u ovoj državi golim okom vidljiv", poručuju Dostaši u otvorenom pismu upućenom predstavnicima političkih partija koji će u naredne četiri godine biti zastupljene u Parlamentu BiH.

Dostaši od političkih pobjednika zahtijevaju da građanima, njihovim biračkima, omoguće da budu dostojanstveni i ravnopravni građani Europe i svijeta.

"Shvatite da je Vaša predizborna kampanja za Opšte Izbore 2014. već počela! Od Vas očekujemo da napokon pokažete političku i moralnu odgovornost!

Opominjemo Vas da će loši rezultati Vašeg rada ili u drugom slučaju, nastavak nerada i letargičnost u riješavanju akutnih problema građana, u narednom periodu biti kažnjena od strane građana", kaže se u pismu, te dodaje da ako građani ne budu osjetili rezultate, pobjednici će postati gubitnici.

"Građani ostaju, a Vi ste oni koji dolaze i odlaze. Budite sigurni da će se građanska opozicija pobuniti i kazniti Vas svaki put kada je prevarite, slažete ili pokradete.

Nemojte misliti da je naš glas jeftin kao meza u restoranu Zgrade zajedničkih institucija", kaže se u pismu upućenom iz pokreta Dosta!