Mirnes Ajanović pred CIK-om
0

"Nisam ja kriv što je muha sletjela na Bajića!"

Piše: A. Panjeta
(Foto: A. Panjeta/Sarajevo-x.com)
Predsjednik Bosanske stranke BOSS, Mirnes Ajanović, sa dvadesetak pristalica u majicama s natpisom "Svi smo mi Mirnes" pojavio se pred Centralnom izbornom komisijom, gdje je dao izjavu u postupku koji se protiv njega vodi zbog sumnje da je sprječavao novinare da obavljaju svoj posao u skladu sa pravilima profesije i izbornim pravilima.

Postupak je pokrenut nakon Ajanovićevog učešća u izbornoj emisiji BHT-a po prijavi novinara ove medijske kuće.

"Meni se danas ovdje sudi. Meni sude zbog sprječavanja novinara da obavljaju posao, a oni su meni tamo isključivali mikrofon. Kako ću ja njih sprječavati u radu, kad oni imaju moć da mene isključe", kazao nam je Ajanović pred saslušanje na koje su pozvani i novinari BHT-a. Iako mu u postupku pored novčane kazne prijeti i skidanje sa kandidatske liste, Ajanović kaže da ga to ne plaši.

"Neka me skinu, ja idem dalje. Ne bojim se ni novčanih kazni. Ne mogu oni mene kazniti, koliko ja mogu njima govoriti, i ako me izaberu u Parlament BiH i tamo im neću ćutati. Postoji i prijedlog da se poslanicima odbija od plate ako govore šta se nekome tamo ne sviđa i mogu im poručiti da ću platu unaprijed uplaćivati za kaznu, jer nemam namjeru ćutati", energičan je bio Ajanović.

Osim postupka zbog nastupa na BHT-u, podnesena je i prijava protiv njega za učešće u emisiji "Odgovorite ljudima", u kojoj je izvrijeđao predsjednika "Naše stranke" Bojana Bajića, kojeg je u emisiji usporedio sa Radovanom Karadžićem. Bajić mu je na to kazao da je lud, a Ajanović je priliku kada je muha sletjela na Bajića (otkud muha u TV-emisiji?!) kazao: "Evo, leti muha na njega, znamo na šta muha leti".

"Nisam ja kriv što je muha sletjela na njega", kazao nam je Ajanović smijući se, kao i njegovi pristalice koji su se tu našli.

"I on je mene vrijeđao, govorio da sam lud. To što sam ga uporedio s Karadžićem nije ništa u usporedbi šta sam mogao reći čovjeku koji je bio dobar sa Veliborom Ostojićem“, kazao je u svom stilu Ajanović te u pratnji pristalica otišao pred ulaz CIK-a gdje se obratio okupljenim novinarima uzvikujući parole i "mesijanski" šireći ruke.