Na današnjoj Skupštini dioničara
0

Nikšić: Uprava i Nadzorni odbor izvršili otimačinu Bosnalijeka

FENA
Nermin Nikšić (Foto: Feđa Krvavac/Arhiv/Klix.ba)
Nermin Nikšić (Foto: Feđa Krvavac/Arhiv/Klix.ba)
Premijer Federacije BiH Nermin Nikšić, povodom dešavanja na današnjoj Skupštini dioničara Bosnalijek d.d. Sarajevo, izjavio je da su odmetnuta Uprava i Nadzorni odbor Bosnalijeka danas definitivno pokazali svoje pravo lice i doslovno izvršili otimačinu ove kompanije.

"Potpuno nezakonito i nelegalno je nastavljena Skupština dioničara, iako ju je predsjedavajući Skupštine prekinuo zbog niza uočenih nezakonitosti u njenoj pripremi. Krajnje je vrijeme da Komisija za vrijednosne papire FBiH, policija, tužilaštvo i sudovi poduzmu mjere i spriječe pljačku desetina miliona maraka koja se odvija pred njihovim očima", kazao je premijer Nikšić.

On je upozorio da Uprava Bosnalijeka nije dozvolila ulazak na sjednicu ogromnom broju dioničara i njihovih punomoćnika za koje su znali da će glasati protiv daljnjeg obezvrjeđivanja ove firme.

"Također, potpuno nezakonito na listu za izbor novog Nadzornog odbora nisu uvršteni kandidati ispred državnog kapitala. Takav potez predstavlja vrhunac bahatosti i sile koji se više ne može tolerisati", kazao je premijer Nikšić i naglasio da je Vlada FBiH odlučna nastaviti svoju borbu protiv kriminala u ovoj kompaniji te poručio da će u tome istrajati.

On se zahvalio svim dioničarima koji su prepoznali i podržali ove aktivnosti Vlade FBiH i koji su, rekao je premijer Nikšić, zbog toga i sami postali žrtve kriminalizirane Uprave i Nadzornog odbora Bosnalijeka.