BiH
2

Nikšić: Svi koji misle dobro BiH trebaju naći rješenje prihvatljivo MMF-u

FENA
Nermin Nikšić (Foto: Klix.ba)
Nermin Nikšić (Foto: Klix.ba)
Ne postoji rok koji nam je odredio Međunarodni monetarni fond (MMF), oni su nam odredili uslove, a mi određujemo rokove, kazao je u izjavi za Fenu premijer Federacije Bosne i Hercegovine Nermin Nikšić.

Naglasio je da je odgovornost domaćih bh. političara zbog toga i veća da bi se ispunili uvjeti i da bi se nastavio aranžman s MMF-om.

Istakao je da priča onih koji govore da ćemo bez obzira na sve dobiti naredne tranše od MMF-a je neozbiljna, a oni koji najviše govore o interesu države i koji se "bore" za tu državu, svojim ponašanjem ugrožavaju ne samo Federaciju BiH nego i Bosnu i Hercegovinu

Planirana je nova sjednica 12. aprila i Nikšić se nada da će do tada proraditi svijest i savjest svih onih koji su dio opozicije ili pozicije, bivše, buduće, nebitno.

"U ovom trenutku svi oni koji misle dobro Bosni i Hercegovini i njenim građanima treba da nađu rješenje koje će biti prihvaćeno od MMF-a", kazao je Nikšić.

Dodao je da za one koji ne misle dobro Bosni i Hercegovini i njenim građanima za njih je rješenje da budu manjina.

"Ja se nadam da će oni ostati u manjini, jer s 10 godina iskustva u Parlamentu, gdje sam vodio klub opozicije, nisam bio u situaciji da glasam protiv nekog zakona koji je dobar i koji je u interesu građana", kazao je i dodao:

"Oni koji tvrde da ovakva BiH nije moguća, moje je opredjeljenje vrlo jasno: Bosna i Hercegovina je jedna država, uslov s MMF-om je vrlo jasan da bi se nastavio aranžman. Optimist sam, jer je sve razjašnjeno, i niko ne može reći kako nije znao", kazao je federalni premijer Nermin Nikšić u izjavi za Fenu.