BiH
18

Nikšić o krizi vlasti u FBiH: Trudit ćemo se da budu održani vanredni izbori, to je jedino rješenje

Piše: N. N.
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Nermin Nikšić, predsjednik SDP-a i bivši premijer Vlade FBiH oglasio se putem društvenih mreža o trenutnoj krizi vlasti FBiH i mogućnosti da SDP postane dio nove koalicije.

Nikšić kaže kako je dobio veliki broj poziva i poruka od članica i članova SDP-a BiH sa pitanjem da li će SDP postati dio vlasti.

“Svim članicama i članovima SDP-a BiH želim poručiti kako rukovodstvo partije i mene lično obavezuju odluke Kongresa i da ćemo ih u potpunosti provoditi. Nemamo nikakvih drugih prioriteta, niti nas može obavezivati bilo čija drugačija želja, niti postoji pritisak koji će nas natjerati da promijenimo stav. Vladajućoj koaliciji pomogli smo svojom odlukom da deblokiramo potpisima naših delegata da formiraju vlast. Već tada smo bili svjesni činjenice i javno govorili da tako konstituirana vlast nije u interesu građana BiH, ali jeste, sad se očito vidi nažalost, izborna volja tih istih građana”, kaže Nikšić.

On dodaje da se ponovno pokušava vješto prebaciti nepostojeća dilema s kim će SDP ući u vlast ili podržati manjinsku Vladu.

“Mi smo opozicija i zaboravite više i termin konstruktivna. Nemamo mi šta i kome više biti konstruktivni. Jedino državotvorno je da ova vlast ode. Zato ćemo se truditi da se stvore pretpostavke i održe vanredni izbori”, zaključuje Nikšić.