BiH
0

Nikšić: Nema uslova za povećanje penzija

SRNA
Foto: Arhiv
Foto: Arhiv
Uslova za povećanje penzija u Federaciji BiH u ovom trenutku nema, jer to nije realno, ali se stvara ambijent u kojem će to u budućnosti biti moguće, rekao je premijer FBiH Nermin Nikšić u razgovoru sa delegacijom Saveza udruženja penzionera FBiH.

Nikšić je istakao da prije svega tu misli na investicioni zamah koji je u toku na izgradnji putne infrastrukture, u elektroenergetskom sektoru i drugim područjima.

"Mi nećemo čekati ni dana da povećamo penzije ako stvorimo pretpostavke za to na osnovu uplata u Federalni zavod PIO/MIO", rekao je Nikšić i obećao pun angažman Vlade u održavanju stabilnosti ovog fonda.

Predstavnici penzionera, koje je predvodio Omer Omerefendić, iznijeli su Nikšiću nekoliko zahtjeva i prijedloga za što efikasnije punjenje kase Federalnog zavoda MIO/PIO, čime bi bile stvorene mogućnosti za održavanje njegove pune stabilnosti, ali i eventualni uslovi za korekciju penzija.

Posebno je istaknuto da moraju biti pojačani instrumenti kontrole uplata u penzijski i druge fondove, prije svega smanjenjem sive ekonomije i rada na crno, čime je direktno oštećena država, a samim tim i pripadnici ove populacije.