BiH
230

Nikšić: Nema prepreka za imenovanje Dunovića za potpredsjednika FBiH

Piše: J. H.
Nermin Nikšić (Foto: Klix.ba)
Nermin Nikšić (Foto: Klix.ba)
Kandidat Demokratske fronte za potpredsjednika Federacije BiH Milan Dunović dobit će potrebnu podršku za imenovanje na ovu funkciju na sjednici Doma naroda FBiH, čiji je nastavak zakazan za četvrtak.

Naime, nakon što delegati u Domu naroda FBiH izaberu predsjednika FBiH i dva potpredsjednika, neće biti prepreka za formiranje vlasti u ovom bh. entitetu. Prethodni kandidat DF-a Slobodan Šoja u konsultacijama sa strankama čiji predstavnici čine Klub Srba u Domu naroda FBiH nije dobio potrebnu podršku te su se u Demokratskoj fronti odlučili za Dunovića, direktora Službe za međunarodni poštanski promet u BH Pošti.

"Na osnovu onoga što smo vidjeli, ne vidim nikakvih problema za njegovo imenovanje. Mislim da bi trebalo sve biti uredu. Mi nismo postavljali nikakve uslove u smislu da ocjenjujemo nečiju stručnost i kompetentnost. Rekao bih da Milan Dunović ima osnovne ljudske i moralne kvalitete, odnos prema državi BiH i to je meni dovoljno", kazao je predsjednik SDP-a Nermin Nikšić za Klix.ba.

Na poziciju drugog potpredsjednika FBiH bit će imenovana ugledna bugojanska doktorica Melika Mahmutbegović iz Stranke demokratske akcije. Predsjednik Federacije BiH bit će Marinko Čavara iz HDZ-a.