Sastanak s Radmanovićem
0

Nikolić: Srbija ostaje posvećena vezama s RS-om

FENA
Predsjednik Republike Srbije Tomislav Nikolić kazao je danas tokom susreta s članom Predsjedništva BiH Nebojšom Radmanovićem da Srbija ostaje čvrsto posvećena sporazumu o specijalnim i paralelnim vezama s Republikom Srpskom, ali i da želi sarađivati s Federacijom BiH.

Član Predsjedništva BiH Nebojša Radmanović sastao se danas u Beogradu s Nikolićem za vrijeme samita šefova država Procesa za saradnju zemalja jugoistočne Evrope (SEECP) koji se održava u Srbiji.

Nikolić je danas istaknuo i podršku Srbije Dejtonskom mirovnom sporazumu i procesu evopskih integracija BiH.

Radmanović i Nikolić su izrazili obostranu želju da dvije zemlje nastave političku, ekonomsku, kulturnu i svaku drugu saradnju na opću dobrobit građana BiH i Srbije.

Član Predsjedništva BiH Radmanović je istakao da je ekonomska saradnja najbolji način za razvijanje dobrih odnosa te dodao da na tome treba nastaviti raditi i u budućnosti.

Rješavanje konkretnih pitanja građana u obje zemlje siguran je put uspostave međusobnog povjerenja i dobrosusjedskih odnosa, stoji u saopćenju iz Kabineta Nebojše Radmanovića.

Današnji susret bio je prvi zvanični bilateralni susret člana Predsjedništva BiH i novog predsjednika Republike Srbije koji je na ovu dužnost stupio nakon ovogodišnjih predsjedničkih izbora održanih u Srbiji.