BiH
122

Nikolić: Informisan sam da je na sceni rušenje vlasti u RS-u kroz rušenje Dodika

SRNA
Tomislav Nikolić (Foto: AFP)
Tomislav Nikolić (Foto: AFP)
Predsjednik Srbije Tomislav Nikolić izjavio je da je informisan da postoji plan za rušenje aktuelne vlasti u Republici Srpskoj kroz rušenje vlasti predsjednika RS-a Milorada Dodika.

Nikolić je rekao da je za ove pokušaje uništavanja RS-a saznao u razgovorima sa stranim diplomatama, upozorivši da je ugroženost RS-a velika.

"Interes, sudbina i opstanak RS-a moraju biti važniji od svega drugog, bez obzira ko je na vlasti", rekao je predsjednik Srbije.

Nikolić je rekao da su mu diplomate otvoreno rekle da se nešto dešava i da postoji tendencija da se Republika Srpska stavi pred svršen čin, odnosno da prihvati apsolutno sve što joj se bude sugerisalo, ili će njene nadležnosti i dalje biti smanjivane uz učešće Ustavnog suda BiH.

Predsjednik Srbije upozorava da ništa neće biti kako treba ukoliko opozicioni politički blok ne shvati da je ugroženost Republike Srpske velika.

"Direktive za rušenje Republike Srpske dolaze iz međunarodne zajednice, a sprovode se iz FBiH. Sličan scenario imala je i Srbija u slučaju nekadašnjeg predsjednika Srbije Slobodana Miloševića", kaže Nikolić.

Nikolić je rekao da je pažnja Srbije usmjerena na Republiku Srpsku bez ikakve želje da se svađaju sa onima koji "nisu taj entitet".