BiH
3

Nikolić dočekao Radmanovića i Izetbegovića u Beogradu

Anadolija
Foto: Anadolija
Foto: Anadolija
Predsjedavajući i član Predsjedništva Bosne i Hercegovine, Nebojša Radmanović i Bakir Izetbegović, stigli su u zvaničnu posjetu Republici Srbiji.

Predsjedavajućeg i člana Predsjedništva BiH u Palati Srbije uz najviše državne i vojne počasti dočekao je predsjednik Republike Srbije Tomislav Nikolić, javio je dopisnik agencije Anadolija.

Na početku svečanog prijema intonirane su himne BiH i Srbije, a ešalon garde Vojske Srbije pozdravili su Radmanović i Nikolić. Potom je počeo bilateralni sastanak srbijanskog predsjednika sa predsjedavajućim i članom Predsjedništva BiH, a nakon kojeg će biti upriličen i sastanak delegacija dviju zemlja.

Radmanović i Izetbegović će se danas u Beogradu sastati sa premijerom Srbije Ivicom Dačićem i predsjednikom Narodne skupštine Republike Srbije Nebojšom Stefanovićem.

Foto: Anadolija
Foto: Anadolija
Nebojša Radmanović je u svojstvu predsjedavajućeg kolektivnog šefa države BiH već boravio u Beogradu, dok je bošnjačkom članu Predsjedništva Bakiru Izetbegoviću ovo prva posjeta glavnom gradu Srbije.

Odlazak u Beograd prethodno je otkazao hrvatski član Predsjedništva BiH Željko Komšić, pravdajući tu odluku izjavama predsjednika Srbije koje je nazvao miješanjem u unutrašnja pitanja BiH i prizivanjem raspada BiH kao države.