BiH
56

Nikola Špirić najčešće odsustvovao sa sjednica Predstavničkog doma PS BiH

Piše: Er. M.
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH u novom sazivu održao je ukupno deset sjednica, a najmanje im je prisustvovao poslanik SNSD-a Nikola Šprić.

Od ukupno deset održanih sjednica Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Špirić je prisustvovao na šest sjednica na kojim nije postavio nijedno pitanje.

Špirić je od 36 tačaka o kojima se diskutovalo u Predstavničkom domu diskutovao o samo jednoj, a na devet zasjedanja Predstavničkog doma nije uzeo aktivno učešće u radu.

Poslanice SNSD-a Dušanka Majkić i Milica Marković prisustvovale su ukupno na osam sjednica Predstavničkog doma, dok su po jedno odsustvo imali Jovan Vukovljak (DNS), Lazar Prodanović (SNSD), Miroslav Milovanović (SNSD), Staša Košarac (SNSD), Nermina Kapetanović (SDA) i Željko Komšić (DF).

Poslanici su ukupno postavili 28 pitanja, od čega su predstavnici Stranke demokratske akcije postavili 11 pitanja, SDP-a osam pitanja, SDS-a pet pitanja, dok su predstavnici HDZ-a BiH, SBB-a i SNSD-a postavili po jedno pitanje.

Najveći broj pitanja, njih šest, postavio je Denis Bećirović iz SDP-a, a većina poslanika, njih 27, nije postavila nijedno pitanje.

Denis Bećirović i Zaim Backović su od ukupno 36 tačaka o kojim se diskutovalo u Predstavničkom domu raspravljali o 15.

U diskusijama su također bili aktivni i Damir Arnaut (SBB) koji je diskutovao o 13 tačaka, te Mirsad Đonlagić (SBB), Nikola Lovrenović (HDZ BiH) i Saša Magazinović (SDP) koji su diskutovali o deset tačaka.