BiH
23

Nikola Špirić: Jedino rješenje je da se svi vrate svojim radnim obavezama

FENA
Nikola Špirić (Foto: Klix.ba)
Nikola Špirić (Foto: Klix.ba)
Ministar finansija BiH Nikola Špirić očekuje da se na sutrašnjem sastanku u Mostaru predsjedavajućeg Vijeća ministara i njegovih zamjenika s predstavnicima policijskih agencija i Obavještajno-sigurnosne agencije BiH procijeni situacija, ali i zatim svi vrate svojim radnim obavezama.

Špirić je u izjavi novinarima u Gradišci naglasio da nije sporno da građani protestiraju, ali da treba omogućiti i da u institucijama nadležni nesmetano obavljaju svoju dužnost.

Ponovio je da je nakon dešavanja 6. juna u Sarajevu "stvorena opšta paranoja kod svih u BiH, što nije saveznik za normalan rad".

"Jedino rješenje je da se vratimo svojim radnim obavezama. Ne bi bilo dobro da se još jednom desi takva situacija, jer bi onda nepovratno bila izgubljena mogućnost izgradnje nekog povjerenja koje garanitira ubrzanje puta BiH ka EU", rekao je Špirić.

Pozvao je sve da "trijezne glave" pristupe otvorenim problemima kojih ima mnogo.

"S tim ciljem predsjedavajući Vijeća ministara BiH je za sutra sazvao sastanak u Mostaru i mislim da će poruke s tog sastanka biti mnogo jasnije", kazao je.

Još jednom je pozvao sve koji učestvuju u procesima u BiH da daju svoj doprinos i sjednu za sto da bi se rješavali svi problemi u BiH.