BiH
48

Niko od spašenih rudara nije teže povrijeđen, a većina je već sa svojim porodicama

Piše: L. Č.
Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba
Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba
Rudari koji su danas spašeni iz jame Raspotočje Rudnika mrkog uglja u Zenici se osjećaju dobro i nema teže povrijeđenih, potvrdila je za Klix.ba glasnogovornica Kantonalne bolnice Zenica Dženana Hedžić.

U Kantonalnu bolnicu Zenica je danas u toku dana primljeno ukupno 26 rudara i jedan spasilac koji su zadobili povrede prilikom gorskog udara u Rudniku mrkog uglja u Zenici.

Nakon opservacija i obrade, 20 pacijenata je otpušteno na kućno liječenje, šest pacijenata je zadržano na posmatranju na odjelu urgentne medicine i jedan pacijent je hospitalizovan na odjelu traumatologije, potvrđeno je večeras za Klix.ba u Kantonalnoj bolnici Zenica.

"Nakon dosadašnje obrade nije ustanovljena niti jedna teška tjelesna povreda, a pacijenti se nalaze u stabilnom stanju", kazala je u razgovoru za Klix.ba glasnogovornica Kantonalne bolnice Zenica Dženana Hedžić.

Podsjećamo, tragedija u jami Raspotočje u Rudniku mrkog uglja Zenica dogodila se jučer u poslijepodnevnim satima, kada se desio još jedan gorski udar, prilikom kojeg su 34 rudara ostala zatrpana na dubini od 150 metara.

Iz jame Raspotočje danas je izvučeno 29 rudara, a ostalih pet, nažalost, nije preživjelo ovu nesreću.