BiH
310

Nijedno dijete bez paketića: Pridružite se akciji i obradujte djecu iz socijalno ugroženih porodica

Klix.ba
Bliže se novogodišnji praznici, vrijeme kada se okupljaju porodice i daruju jedni druge. Posebno se raduju djeca koja željno iščekuju paketiće. Nažalost, dosta djece u našoj zemlji ne može osjetiti tu radost.

Udruženje "Ruku na srce" pokrenulo je humanitarni projekat "Nijedno dijete bez paketića 2015" s ciljem da se osiguraju paketići djeci iz socijalno ugroženih porodica registrovanih na području Kantona Sarajevo kao i djeci uključenoj u program Jačanje porodice pri organizaciji SOS Dječija sela BiH uzrasta do 14 godina.

"Zahvaljujući izuzetno dobrom odzivu javnosti prethodne godine, paketiće su dobili i prvačići Osnovne škole 'Srednje', djeca iz Udruženja oboljelih od multiple skleroze Kantona Sarajevo, djeca iz izbjegličkog naselja Ježevac kod Živinica i mnogobrojne porodice koje nisu bile u mogućnosti priuštiti to malo zadovoljstvo svojoj djeci, te su se obratili Udruženju za pomoć", saopćeno je iz ovog udruženja.

Nakon prošlogodišnjeg uspjeha i podijeljenih čak 850 paketića, članovi Udruženja su motivisani da ove godine ponovo pokušaju obradovati što veći broj djece školskog i predškolskog uzrasta. Paketići će biti podijeljeni uz prigodnu predstavu u kojoj će oživjeti heroji iz bajki, nakon čega će djeca imati priliku učestvovati i u kreativnim radionicama

"Pomozite nam da usrećimo najmlađe! Budite dio ovog velikog projekta, donirajte igračke, slatkiše, slikovnice, školski pribor ili čak napravite sami paketić i uljepšajte početak Nove godine onima koji će se tome najviše obradovati", poručili su iz udruženja.

Ukoliko niste u mogućnosti dostaviti nešto od navedenoga, možete donirati i novac u te svrhe. Uplate možete izvršiti na žiro račun Udruženja 1990490056036171, Sparkasse Bank sa naznakom "Za akciju 'Nijedno dijete bez paketića'.

Rok za prikupljanje priloga je 12. decembar 2015. godine.

Za dodatne informacije ili dostavljanje donacija kontaktirajte članove Udruženja putem brojeva telefona: 061/377-786 i 061/414-551, te emaila [email protected] ili Facebook Fan Pagea.

Udruženje "Ruku na srce", vođeno ciljem pružanja pomoći socijalno ugroženim porodicama, okuplja studente svih fakulteta u Sarajevu ali i druge mlade ljude, koji pored svojih obaveza vrijeme posvećuju i humanitarnom radu. Iza Udruženja je mnogo uspješnih projekata o kojima možete saznati ovdje.