Novogodišnja čestitka Komšića
0

'Nije sve tako crno kao što se želi predstaviti'

FENA
Član Predsjedništva BiH Željko Komšić uputio je danas novogodišnju čestitku svim Bosancima i Hercegovcima."Neću reći ništa novo ako kažem da svi znamo da je odlazeća godina bila teška, da nije bila dobra i da će naredna biti lošija. Međutim, nije sve tako crno kao što izgleda i kako to, posebno političari, žele predstaviti", kaže se u novogodišnjoj čestitki Komšića.

"Iza svih nas je veoma mnogo godina koje su bile lošije od dolazeće. Finansijska kriza, političke tenzije, deficiti, nestašice, koalicije, reforme, nestabilnosti, stvari su koje utječu na naše živote i koje ga ne čine ljepšim, ali ono što je najvažnije su vaša neiscrpna pažnja, ljubav i briga prema ljudima oko vas, ljudima koje volite i koji vole vas.

Vaš život i vrijednost života su vaša porodica, djeca, prijatelji, komšije, kolege, poznanici. U ovim teškim vremenima oni računaju na vas, na vašu ljubav i pažnju i, kao i uvijek do sada, znam da ih nećete iznevjeriti.

To je ono što nam, u stvari, svima daje smisao života. Bilo nam je teško, bit će nam još teže, ali nećemo spuštati glavu i predavati se jer niti jedna kriza, nikada, nije uspjela uništiti ono najvrijednije - ljepotu i snagu ljubavi prema onima za koje živimo i zbog kojih živimo.

Posebno vodite računa o ljudima koji su oko vas, a koji na neki način predstavljaju manjinu, jer za njih smo posebno odgovorni. Nemojte zaboraviti da je tim ljudima potrebna vaša još veća pažnja, pružena ruka, topla riječ.

Drage Bosanke i Hercegovke, Bosanci i Hercegovci, želim vam puno sreće, zdravlja i ljubavi u Novoj 2009. godini", stoji u čestitki člana Predsjedništva BiH Komšića, saopćeno je iz njegovog ureda.