Demant medija i operatera RS
0

'Nije bilo isključenja programa FTV-a'

SRNA
U mreži "Elta-kabela" u ponedeljak je normalno emitovan program Federalne televizije, tako da su svi pretplatnici nesmetano mogli da ga gledaju - potvrdio je menadžer marketinga u ovom kablovskom operateru Dejan Rakita, reagujući na saopštenje Federalne televizije u kojem tvrde da pojedini kablovski operateri provode oštre udare na ovu TV kuću.

"U dijelovima Republike Srpske, ali i FBiH već se duže vrijeme događa isključivanje signala federalne televizije u vrijeme emitovanja političkog magazina '60 minuta', navodi se u saopštenju programskog kolegijuma Federalne televizije, prenijeli su mediji u RS.

Iz Federalne televizije navode da je ovo posebno došlo do izražaja u ponedeljak, u emisiji u kojoj je gostovao ambasador SAD u BiH Charles English, koju građani u mnogim mjestima u BiH nisu mogli da gledaju zbog prekida u emitovanju pojedinih kablovskih operatera.

Rakita je istakao da ovi navodi Federalne televizije nisu tačni i dodao da se ovaj kablovski operater u ovom saopštenju osjeća prozvanim, ali da neće tužiti Federalnu televiziju.

On je naveo da se program Federalne televizije normalno emituje od novembra prošle godine.

"Prijem Federalne televizije je nešto lošijeg kvaliteta u odnosu na ostale programe u BiH, ali ga emitujemo, u šta se gledaoci sami mogu uvjeriti", rekao je Rakita.

Dijana Kosojević iz "Net-kom" kablovskog operatera rekla je da ovaj operater ne emituje program Federalne televizije, jer je signal jako loš na mjestu gdje se nalazi bazna stanica.

"Zbog toga nemamo mogućnost da program ove televizije pustimo u našu mrežu. Federalna televizija i Regulatorna agencija za komunikacije upoznati su sa tim. Mi smo im slali pozive da nađu neko tehničko rješenje da ih pustimo u mrežu, ali po tom pitanju još ništa nije urađeno", rekla je Kosojevićeva.