BH radio 1
0

Ni danas ne propustite Omladinski program

Sarajevo-x.com
Nema čega nema u današnjem Omladinskom programu BH radija 1: od korisnih informacija za sve srednjoškolce, studente i aktivnu/ambicioznu omladinu (Infopol); priloga naših novinara iz raznih bh. sredina (magazin Čuj BiH!); preko izvještaja sa zanimljivih dešavanja koja okupljaju mlade a kojima smo prisustvovali (Čuj BiH!, OP Racija), najava sličnih dešavanja u skorijoj budućnosti (Infopol), redovno dobre muzike; do standardnih rubrika, i(li) specijalizovanih muzičkih i inih emisija.

Danas će u emisiji Kost u grlu, aktuelnom intervjuu OP-a ugostiti direktora sarajevskog Jazz Festivala, koji se po 14. put dešava, od 2. do 7. novembra. O festivalskom programu, novinama u programskoj ponudi koje nas očekuju na ovogodišnjem Jazz Festu, i još koječemu sa Edinom Zubčevićem će razgovarati Stefan Pejović.

Poslije redovne porcije domaćeg demo zvuka (BH Demo liga, od 19.10), od 20 sati možete slušati novo izdanje emisije koja pokriva oblast alternativne muzike exYu prostora... Anatomija zvuka vam danas predstavlja bend Urkos koji djeluje u Švedskoj, ali sa članovima koji su porijeklom mahom iz BiH; čućete i podsjećanje na sastav Raspad Gospodina Karizmačinskog iz Zrenjanina, novi singl benda Gone Bald, i još puno toga...

Noćni program – OP Racija je u svom standardnom terminu, nakon RAM Showa i informativne emisije u 22 sata, dakle od 22:15 sata do ponoći, Ademir i Boris sa vama, u još jednom izdanju programa u kojem nema pravila i ograničenja...

Oscilator ide deset minuta iza ponoći, a nakon te uobičajene porcije kvalitetne elektronske muzike, poslušajte i novo izdanje Metamofoza, autorskog projekta Semira Behrama, koji sadrži razgovore sa interesantnim likovima – bilo poznatim, bilo onim sa margina društva. Ovoga puta, sa margina – izdanje pod nazivom Vapaj ulice od 01:07 sati.

Sve navedeno, i još mnogo toga, "od 2 do 2". I tako svakog ponedjeljka, na BH radiju 1.