BiH
12

Nezavisni odbor nije podržao inicijativu za smjenu Mirsada Vilića

Piše: Er. M.
Mirsad Vilić (Foto: Arhiv/ Klix.ba)
Mirsad Vilić (Foto: Arhiv/ Klix.ba)
Nezavisni odbor Parlamentarne skupštine BiH odlučio je da neće uputiti zahtjev za smjenu direktora Direkcije za koordinaciju policijskih tijela Mirsada Vilića.

Nezavisni odbor Parlamentarne skupštine BiH je na današnjoj sjednici, nakon prikupljenjih materijala, glasao o inicijativi za smjenu Vilića koju je dostavio ministar sigurnosti BiH Dragan Mektić.

Zamjenik predsjedavajućeg Nezavisnog odbora Enes Obralija kazao je za Klix.ba da su tri člana bila "za", tri "protiv", a dva člana da su bila suzdržana.

On je rekao i da je za donošenje odluke potrebno sedam glasova "za" dodajući da je visok kvorum propisan Zakonom o nezavisnim nadzornim tijelima policijske strukture BiH.

"Danas će biti upućen taj zaključak resornom ministarstvu. Dakle Nezavisni odbor neće uputiti zahtjev za smjenu direktora Direkcije za koordinaciju policijskih tijela", kazao je Obralija.

Ministar sigurnosti BiH Dragan Mektić je ovu inicijativu dostavio Nezavisnom odboru u augustu prošle godine, nakon dešavanja u Potočarima 11. jula i napada na premijera Srbije Aleksandra Vučića.