BiH
5

Nezavisni odbor BiH: O suspenziji pripadnika SIPA-e na narednoj sjednici

SRNA
Foto: Arhiv/ Klix.ba
Foto: Arhiv/ Klix.ba
Nezavisni odbor BiH pozvaće na sljedeću sjednicu direktora Agencije za istrage i zaštitu BiH (SIPA) Pericu Stanića i zamjenika direktora Đuru Kneževića da bi se razjasnili detalji u vezi sa suspenzijom 11 policijskih službenika Agencije od 26. februara.

Predsjednik Nezavisnog odbora BiH Žiko Krunić rekao je da je Odbor danas razmatrao informaciju Tužilaštva BiH koju je dostavilo Ministarstvo sigurnosti BiH u vezi sa ovim slučajem.

"Prvi put smo to razmatrali. Da bismo upotpunili situaciju u vezi sa tim događajem pozvaćemo u primjerenom roku direktora i zamjenika direktora SIPA-e kako bi razjasnili neke stvari vezano za taj događaj", rekao je Krunić novinarima nakon sjednice.

U skladu sa odredbama Zakona o policijskim službenicima BiH, 11 policijskih službenika Agencija za istrage i zaštitu BiH od 26. februara je suspendovano do okončanja istrage Tužilaštva BiH.

Policijski službenici su osumnjičeni za zloupotrebu službenog položaja i primanje poklona i drugih oblika koristi, odnosno zloupotrebu tokom unapređenja policijskih službenika u čin samostalnog inspektora.