Istraživanje u BiH
0

Nezaposlenost i korupcija - najveći problem

SRNA
Nezavisni demokratski institut (NDI) navodi da sedam od deset ispitanih građana u BiH smatraju nezaposlenost najvećim problemom sa kojim se BiH danas susreće, dok su kriminal i korupcija kotirani visoko.

Medijska koordinatorka NDI Selma Milovanović Srni je uoči početka Regionalnog predizbornog foruma o ekonomiji u Banjoj Luci, na kojem će učestvovati politički kandidati na predstojećim izorima, rekla da je nedavno istraživanje javnog mnjenja, koje je za potrebe NDI provela vodeća međunarodna agencija za istraživanje Ipsos, pokazalo da dva od tri građanina BiH, žele vidjeti televizijske debate u kojim će kandidati političkih partija govoriti o problemima u zemlji.

"Građani žele vidjeti kandidate političkih partija i čuti njihove stavove o problemima u BiH, kao i rješenja koja nude za njihovo otklanjanje", navela je Milovanović.

Ona je napomenula da će politički kandidati na osam regionalnih foruma u BiH, raspravljati o ekonomskim temama, a da će građani imati priliku da im postavljaju pitanja, a da će se teme koje građani nametnu, koristiti u pripremi pitanja za tri TV debate.