BiH
199

Nevrijeme u Sarajevu: Poplavljene garaže, srušena stabla, blokirani podvožnjaci...

Klix.ba
Foto: Edin Hadžihasić/Klix.ba
(Foto: Čitatelj/Klix.ba)
Nevrijeme praćeno pljuskovima, grmljavinom i gradom koje je u poslijepodnevnim satima zahvatilo glavni grad Bosne i Hercegovine, iza sebe je ostavilo poplavljene garaže, srušena stabla, blokirane podvožnjake i materijalnu štetu na određenim objektima.

Jak vjetar uzrokovao je čupanje stabala iz zemlje, od kojih su neka završila i na ulici te tako onemogućila vozačima normalno saobraćanje. Radnici Kantonalnog javnog komunalnog preduzeća (KJKP) Park večeras su zbog nevremena imali više od 20 intervencija u Kantonu Sarajevo (KS).

Čitatelji portala Klix.ba zabilježili su stabla koja je vjetar iščupao na Vilsonovom šetalištu, a kako su za naš portal kazali iz KJKP Park, intervencija je bilo na još nekoliko lokacija.

"Jak vjetar čupao je stabla, a samo neke lokacije na kojima su intervenirali naši radnici su Alipašino Polje, Vilsonovo šetalište, ulica Zmaja od Bosne, naselje Ugorsko kod Vogošće...", kazali su za naš portal iz ovog Javnog preduzeća.

Iz Operativnog centra Ministarstva unutrašnjih poslova KS kazali su nam da je potopljen podvožnjak u naselju Otoka, zbog čega je onemogućeno saobraćanje na ovoj dionici, a saobraćaj je preusmjeren.

Garaža u BBI centru je poplavljena zbog jake kiše, a radnici su pokušali sanirati štetu. Glavne gradske saobraćajnice u Sarajevu su bile potopljene, a olujno nevrijeme praćeno vjetrom i gradom stvorilo je probleme vozačima i uzrokovalo nepovoljne uslove za vožnju.

Podsjećamo, Federalni hidrometeorološki zavod BiH izdao je žuti alarm - grmljavina za područje Banje Luke, Bihaća, Prijedora, Foče i Sarajeva.

Sutra se u Bosni očekuje umjereno do pretežno oblačno, a u Hercegovini umjereno oblačno vrijeme. Prije podne kiša se očekuje u zapadnim i sjeverozapadnim područjima. Tokom dana kiša, pljuskovi, ponegdje uz grmljavinu se očekuju u većini područja. Lokalno, uz padavine i pojačane udare vjetra, postoje uvjeti za pojavu grada. U Sarajevu umjereno do pretežno oblačno i nestabilno vrijeme s kišom, pljuskovima i grmljavinom.