BiH
0

Nevladina organizacija pokrenula projekat magazina koji će propagirati nauku

Sarajevo-x.com
"Academia Bosniensis" je nevladina organizacija čija je primarna djelatnost multimedijalna komunikacija sa bosanskohercegovačkom dijasporom, radi boljeg uvezivanja postojećih kadrova i struktura u zemlji i van nje. Osnovana je prije nepuna tri mjeseca. Čine je vrhunski mladi stručnjaci iz prava, ekonomije, novinarstva, arhitekture i elektrotehnike.

Glavni cilj je afirmiranje mladih, obrazovanih i stručnih ljudi u zemlji i inostranstvu. Prvi projekat koji smo realizovali jeste baza podataka o visokoobrazovanim i obučenim Bosancima i Hercegovcima iz zemlje i svijeta. Baza je vrijednija samim time naše državne institucije, niti bilo koje druge, nemaju nikakvu bazu podataka o ovakvim ljudima koji su od velike važnosti za zemlju.

Važno je napomenuti da je "Akademia Bosniensis" imala razgovore sa članovima Savjeta na čelu kojeg je Rektorat Univerziteta u Sarajevu za organizovanje drugog Kongresa bh. naučnika iz zemlje i svijeta, i da je dobila ulogu partnera u organizovanju istog.

Drugi projekat koji je u fazi realizovanja je informativni magazin koji će propagirati nauku, i svi oni koji budu zainteresovani da se priključe timu i budu dio nekog projekta mogu se javiti na [email protected], a za više informacija svakako pogledajte na www.academia.ba.