Zbog kvara na dalekovodu
0

Nevesinje već treći dan bez struje

SRNA
Nevesinje (Foto: SRNA)
Nevesinje (Foto: SRNA)
Opština Nevesinje večeras nije dobila električnu energiju, pa je već tri dana bez struje i vode, potvrdio je Srni šef opštinskog štaba Civilne zaštite Radimir Kostić.

Do prekida u napajanju električnom energijom došlo je zbog kvara na dalekovodu od Mostar prema Nevesinju.

U opštini Nevesinje kažu da će i noćas biti bez električne energije, te da ne mogu sa sigurnošću reći da li će sutra dobiti struju.

Putevi ka selima su neprohodni, pokušava da se održava prohodnost puta prema mjesnoj zajednici Odžak, te da se pročisti prema mjesnim zajednicama Luka i Bijenja, gdje su snježni nanosi i do osam metara.
    
U Civilnoj zaštiti kažu da su danas Helikopterskim servisom Republike Srpske u fočansku bolnicu transportovali jednog pacijenta, a iz sela Donji Drežanj srčanog bolesnika u bolnicu u Nevesinju.
    
Helikopterom Oružanih snaga dostavljana je hrana i lijekovi u sjeverni dio opštine, gdje su sela odsječena od grada već šest dana, bez struje su i telefonskih veza.
    
Put od Nevesinja prema Gacku je osposobljen i njega održavaju po dvije mašine iz oba pravca, a pročišćen je i put prema Mostaru i radi se na njegovom proširivanju.