Nakon poplava
0

Nešto bolja situacija u Ravnom, Neumu i Čapljini

FENA
Situacija s vodostajem u općinama Ravno, Neum i Čapljina, koje su proteklih dana bile pogođene poplavama, danas se donekle popravila.

Kako se doznaje u Operativnom centru Civilne zaštite na kritičnim područjima u čapljinskoj općini u posljednja 24 sata voda je opala za oko 40 centimetara, a voda je danas počela opadati i u Ravnom i Neumu.

Popovo polje, koje je proteklih dana u potpunosti poplavljeno vodom iz Hidroelektrane Trebišnjica, i dalje je pod vodom, no situacija se donekle popravila jer proteklih dana nije bilo novih padavina.

Zbog situacije u Popovom polju i općini Ravno danas je u tom mjestu zakazan sastanak predstavnika Elektroprivrede HZ HB i Elektroprivrede RS, te Agencije za vode jadranskog sliva.

U proteklih deset godina nekontroliranim ispuštanjem vode iz ustava na rijeci Trebišnjici u Republici Srpskoj u više su navrata poplavljene obradive površine u Popovom polju u Federaciji BiH, a zbog podijeljenih nadležnosti i nejasne zakonske regulative milijunske štete poljoprivrednicima nikada nisu nadoknađene.