Sud BiH
0

Nerminu Smajloviću i drugima određen pritvor

Sarajevo-x.com
Sud Bosne i Hercegovine donio je 9. aprila 2010. godine rješenje u predmetu Nermin Smajlović i drugi, kojim se prema osumnjičenima Mersudinu Mešanoviću, Nerminu Smajloviću, Mustafi Beganoviću i Mersiji Buljubašić određuje jednomjesečni pritvor.

ersudin Mešanović, Nermin Smajlović, Mustafa Beganović i Mersija Buljubašić osumnjičeni su za krivično djelo organizirani kriminal u vezi s krivičnim djelom neovlašteni promet opojnim drogama. Pritvor prema ovom rješenju može trajati do 7. maja 2010.

Sud je, nakon razmatranja podnesenog dokaznog materijala, utvrdio da postoji osnovana sumnja da su osumnjičeni počinili krivična djela koja im se stavljaju na teret.

Pritvor je u odnosu na sve osumnjičene određen, jer je Sud ocijenio da postoje naročite okolnosti koje ukazuju da bi osumnjičeni puštanjem na slobodu, ometali krivični postupak uticajem na svjedoke i saučesnike.

U odnosu na osumnjičene, Mešanovića i Beganovića, Sud je također odredio pritvor cijeneći da postoje okolnosti koje ukazuju na opasnost od bjekstva osumnjičenih kao i iz razloga jer je utvrdio postojanje naročitih okolnosti koje opravdavaju bojazan da bi osumnjičeni puštanjem na slobodu mogli ponoviti krivično djelo ili dovršiti već pokušano.