BiH
0

Nermin Tulić traži povrat svog prijeratnog stana

FENA
Deložacija porodice direktora Pozorišta mladih Sarajevo Nermina Tulića u ulici Branilaca grada broj 33. na prvom spratu, koja je zakazana za jutros, još nije izvršena.

Naime, u stan porodice Tulić jutros su u 10.00 sati došli pripadnici MUPKS-a zajedno sa sudskim izvršiteljom kako bi okončali za jutros zakazanu deložaciju.

Nermin Tulić je odbio da izađe iz stana, ističući kako će stan napustiti kada mu Općina Centar vrati stan na četvrtom spratu, u kojem je i rođen.

Supruga Nermina Tulića, Maja Tulić naglašava kako je Općini Centar zahtjev za povrat stana na četvrtom spratu predat još prije deset dana, ali da odgovor iz Općine još nije stigao.

Inače, Nerminu Tuliću i njegovoj porodici podršku su i jutros pružili brojni prijatelji, kolege i kulturni djelatnici iz Sarajeva, koji zajedno pokušavaju naći rješenje.

Za sada se čeka odobrenje iz Općine Centar da porodica Tulić tokom dana pređe u stan na četvrtom spratu. Općina je u 10.30 sati poslala dopis kako se radi na rješavanju ovog problema. Druga opcija jeste da članovi porodice ostanu u stanu na prvom spratu, uz mjesečnu nadoknadu vlasniku stana. Ovaj je posljednji prijedlog tokom jutrošnjih "pregovora"advokat vlasnika stana Sulejman Kadić odbio.