BiH
831

Nermin Ogrešević po četvrti put načelnik Cazina, u Bužimu prvi put načelnik koji nije iz SDA

Piše: M. Ć.
Zikrija Duraković, novi načelnik Bužima
Zikrija Duraković, novi načelnik Bužima
Nezavisni kandidat ispred nekoliko stranaka i nezavisnih lista Zikrija Duraković, novi je načelnik Bužima.

Duraković je, prema trenutnim podacima, za 1.500 glasova pobijedio aktuelnog načelnika Bužima Agana Bunića (SDA), a interesantno je da je Bužim prvi put dobio načelnika koji nije iz SDA stranke.

Durakovića je u prethodnom periodu podržavao čitav blok opozicionih stranaka SDP, DF, A-SDA, SBiH, Stranka penzionera, nezavisni vijećnici iz SDA, pa čak i lokalna organizacija SBB-a, što je vjerovatno presedan na ovim izborima kada je u pitanju koalicija SDA-SBB.

Duraković je u intervjuu za naš portal kazao da je donesen zajednički stav svih opozicionih stranaka da se stvari u Bužimu moraju mijenjati, te da je prvi korak na tom putu nezavisni kandidat za općinskog načelnika.

Nermin Ogrešević, načelnik Cazina
Nermin Ogrešević, načelnik Cazina

Aktuelni načelnik Cazina Nermin Ogrešević (A-SDA) ostat će na toj poziciji i naredne četiri godine, nakon što je u velikoj bici porazio kandidata koalicije SDA-SBB Almina Handanagića.

Niti iz trećeg pokušaja SDA nije uspjela osvojiti načelničku poziciju u najmnogoljudnijem krajiškom gradu.

Zajednički kandidat koalicije SDA-SBB Almin Handanagić, kojeg su podržavale i skoro sve druge opozicione stranke u Cazinu, ipak nije uspio sakupiti dovoljnu podršku kako bi porazio aktuelnog načelnika Cazina Nermina Ogreševića.

Prema neslužbenim podacima, Ogrešević ima preko 3.000 glasova ispred Handanagića i osigurao je svoj četvrti mandat.

Službene informacije bit će poznate nešto kasnije.