BiH
10

Nermin Nikšić: Ujedinimo se, idemo raditi za bolju BiH i SDP

Klix.ba
Nermin Nikšić (Foto: Klix.ba)
Nermin Nikšić (Foto: Klix.ba)
Novoizabrani predsjednik SDP-a Nermin Nikšić oglasio se na svojoj službenoj Facebook stranici poslije sinoćnje izborne pobjede na vanrednom Kongresu partije.

Nikšić je najprije zahvalio organizacijama SDP-a BiH koje su ga kandidirale, kao i delegatima koji su ga podržali u izboru za predsjednika SDP-a BiH.

"Dat ću sve od sebe da opravdam povjernje i da vas ne razočaram. Obraćajući mi se jutros jedan od delegata je čestitao na novom teretu. Ovo jeste velika čast, ali i obaveza. Čeka nas puno posla, teških i nepopularnih odluka. Vrijeme koje slijedi neće biti nimalo lagano, ali ću se truditi da odluke koje budem morao donijeti sam ili sa svojim saradnicima, budu pravedne i časne u interesu svih građana, BiH i SDP-a", poručio je novi predsjednik SDP-a.

Zahvalio je i onima koji su podržavali njegove protukandidate.

"U SDP-u ima mjesta za sve, SDP-u trebaju svi. Svako ima pravo i obavezu da iznosi svoje mišljenje i da se bori za svoje stavove, ali i da poštuje odluke koje se donesu u demokratskoj proceduri. Moram reći da mi je drago zbog činjenice da rezultat izbora demantira sve one koji su širili dezinformacije o nekakvom izrežiranom Kongresu. Stvorila se atmosfera ako ja pobijedim da je to režija, a kad je u pitanju neko od protukandidata onda je to demokratija. Bojim se da su se oni koji su na Kongresu podržavali mene, ponašali poput pojedinaca koji su podržavali protukandidate, da se Kongres ne bi okončao u ovako demokratskom ozračju", istakao je Nikšić.

Dodao je kako je bilo teško izdržati, naročito posljednjih dana, a ostati miran i da suzdržan da ne odgovori u medijima.

"U protekle nepune četiri godine sam doživio niz niskih napada, laži, ogovaranja, udara na mene i moju porodicu. Preživio sam jer mi je sigurno utočište upravo bila porodica i jer su ti napadi dolazili od onih za koje sam vjerovao da su moji neprijatelji i neprijatelji SDP BiH. Sada smo se mogli uvjeriti kako to izgleda kada te napadaju tvoji. Tolika količini laži, pljuvanja, koja se u pojedinim trenucima graničila s mržnjom, u tako kratkom vremenu nadmašila je sve ove navodne neprijatelje koji mi očito nisu ni potrebni ako bi mi ne daj Bože bili ovakvi prijatelji. Ali to je sve iza nas, pošto nisam odgovarao tada, onda nema razloga da to činim sada, SDP je za mene druga porodica", naglasio je.

Naveo je kako su svi potrebni partiji, te da se porodica, koliko god neko njom bio nezadovoljan, ne napušta, već se za porodicu bori da ona bude bolja.

"Želim da se svi ujedinimo kako bi svoj SDP i našu Bosnu i Hercegovinu učinili boljom. Idemo raditi...", poručio je novi lider SDP-a.