BiH
7

Nermin Bureković uz velike mjere sigurnosti na putu za KPZ Mostar

Klix.ba
(Foto: Elemedin Mehić/Klix.ba)
Pripadnici zatvorske policije Kazneno-popravnog zavoda Mostar danas su nešto iza 15 sati iz zgrade Policijske uprave "Zenica I" MUP-a ZDK prevezli zatvorenika Nermina Burekovića u Mostar, gdje će nastaviti izdržavanje kazne.

Bureković je iz zgrade PU "Zenica I" priveden u službeno vozilo zatvorske policijske straže, pod jakim mjerama sigurnosti i sa lisacama na rukama. Glasnogovornica MUP-a ZDK, Aldina Ahmić, je kazala kako je Bureković uhapšen protekle noći u 23:45 sati, te da će biti predat u nadležnost zatvorske policije Kazneno-popravnog zavoda Mostar.

"Policijski službenici PU Centar su u ulici Londža oko 23:45 sati slobode lišili N. B., koji je istog dana pobjegao iz službenog vozila Sudske policije. On je nakon hapšenja sproveden u službene prostorije PU Zenica I, gdje je zadržan i gdje je obavljena kriminalistička obrada, a na dalji postupak i nadležnost predat je pripadnicima zatvorske policije Kazneno-popravnog zavoda poluotvorenog tipa u Mostaru", kazala je Ahmić.

Podsjetimo, Bureković je u četvrtak oko 11 sati pobjegao iz službenog vozila Sudske policije u naselju Crkvice, a prema riječima očevidaca, to se dogodilo dok je vozilo mirovalo zbog radova na cesti. U Mostaru je izdržavao kaznu zatvora, koja je trebala biti gotova zaključno sa 16. decembrom tekuće godine.

U Zenicu je sproveden zbog glavnog pretresa u Općinskom sudu Zenica zbog drugog krivičnog postupka. Bureković je ranije tri puta osuđivan zbog izazivanja opće opasnosti i teške krađe.