Općina Ljubuški
0

Nepoznati počinitelji otuđili svinjsko meso

FENA
Ljubuški
Ljubuški
Noću s 1. na 2. februara nepoznati počinitelj ili više njih provalio je u dvije sušnice mesa u mjestu Lipno, općina Ljubuški te otuđio veći broj svinjskih pršuta i pečenica, priopćeno je iz MUP-a Zapadnohercegovačke županije.

U sušnicu mesa, koja je vlasništvo sedamdeset četverogodišnjeg mještanina, nepoznati počinitelj provalio je tako što je kliještama za željezo prerezao rešetke kojima je bio zaštićen prozor, nakon čega je otuđio deset pršuta i pet pečenica.

U sušnici mesa, koja je vlasništvo sedamdeset jednogodišnjeg mještanina, nepoznati počinitelj je podesnim predmetom slomio uložak brave na vratima nakon čega je otuđio šest pršuta i dvije pečenice.

Jučer poslijepodne PP Ljubuški zaprimila je prijavu da je u neutvrđeno vrijeme nepoznati počinitelj razbio staklo na vratima zavjetne kapelice koja se nalazi uz obiteljsku kuću u Crvenom Grmu, općina Ljubuški. Nakon toga je iz kapelice otuđen gipsani kip sv. Ante i manja svota novca, kovanice koje su vjernici ubacili kao milodar.

U ulici Andrijice Šimića u Ljubuškom policijski službenici PP Ljubuški sinoć su prilikom redovite kontrole iz prometa isključili motorno vozilo marke "VW golf" tip II, njemačkih registarskih oznaka kojim je upravljao J. R. (31) iz Gruda.

Policijski službenici vozilo su isključili iz prometa nakon što su uvidom u dokumentaciju utvrdili da vozilo nije registrirano, a uz to utvrđeno je da vozač nema položen vozački ispit.

Nakon završene prekršajne obrade vozaču je uručen prekršajni nalog pa je za upravljanje neregistriranim vozilom bez položenog vozačkog ispita kažnjen novčanom kaznom od 200 KM te s dva kaznena boda.