BiH
6

Nenad Stevandić odlučio napustiti SDS "zbog izdaje ideje stranke"

Klix.ba
Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba
Nenad Stevandić, visoki funkcioner SDS-a, odlučio je napustiti ovu stranku "zbog izdaje ideje stranke", javio je reporter portala Klix.ba.
Nenad Stevandić (Foto: Klix.ba)
Nenad Stevandić (Foto: Klix.ba)

"Nakon što sam javno upozorio na sunovrat nacionalne politike i nedemokratsko i necivilizovano ponašanje predsjednika i užeg rukovodstva SDS-a, bio sam izložen nečuvenim podmetanjima i klevetama koje se ovih dana prenose na moje prijatelje i veliki dio članstva SDS-a. Mnogi članovi su uznemiravani pozivima na moje diskreditovanje u cilju izbacivanja iz stranke. To je rezultat neprihvatanja realnosti i volje najšireg članstva kojem se ne dozvoljava učešće u donošenju odluka", rekao je Stevandić.

Nenad Stevandić (Foto: Klix.ba)
Nenad Stevandić (Foto: Klix.ba)

Izdaja ideje SDS-a, dodao je on, i moralno posrnuće rukovodstva ne mogu se prikriti propagandom uvreda i diskriminacijom kadrova krajiških i drugih regija RS, koji su se usprotivili privatizaciji stranke i dislociranju kadrova i odlučivanja u kancelarije organa na nivou BiH.

"Otvaranje sukoba sa svim institucijama RS u cilju njenog slabljenja, a u korist onih koji ne kriju da rade na njenoj destabilizaciji i ukidanju, predstavlja ogoljenu izdaju i loš način liječenja frustracije rukovodstva zbog izgubljenih izbora. Umjesto podnošenja odgovornosti ili ponude ekonomskog koncepta i saradnje svih ustanova i svih entiteta i kantona otvorena je arena netrpeljivosti i sukobljavanja sa vrlo neizvjesnim ishodom", ističe Stevandić.

SDS, kako kaže, nije dobio glasove naroda i mandat za politiku koju sada vodi predsjednik stranke Mladen Bosić i najuže rukovodstvo. Glasači su, tvrdi Stevandić, prevareni i užasnuti zbog sadašnje politike SDS-a.

"Nisam uspio da probudim savjest najužeg rukovodstva i ne mogu da učestvujem u onome što nema podršku članstva i u onome što je štetno po budućnost našega naroda i svih građana. Nadam se da ovo rukovodstvo neće dugo opstati, jer ne predstavlja volju članova, već samo svoje gole interese za foteljama na nivou BiH. Također, ostajem opozicioni poslanik i ne namjeravam se prikloniti nijednoj drugoj stranci", dodao je Stevandić.