Protest u Mostaru
0

'Nema više vremena - gradonačelnika trebamo odmah'

FENA
Foto: RTV Mostar
Foto: RTV Mostar
U organizaciji Narodne stranke Radom za boljitak (NSRZB), danas je ispred Gradske uprave Mostara održan javni protest sa sloganom ''Nema više vremena - gradonačelnika trebamo odmah''.

Protest na kojem se okupilo više desetaka građana upriličen je i zbog neusvajanja proračuna grada Mostara, zbog čega već drugi mjesec korisnici gradskog proračuna nisu primili platu.

U izjavi za novinare potpredsjednik NSRZB-a Jerko Ivanković Lijanović istakao je kako je njegova stranka za etničku saradnju i ekonomski napredak u Mostaru, a ne za konflikt i ekonomsko propadanje, što se, kako je kazao, do sada radilo.

Okupljenima se ispred Kluba vijećnika NSRB-a obratio i kandidat za gradonačelnika Marko Romić, koji je kazao kako im je cilj bio na javni skup pozvati cjelokupnu mostarsku javnost i "sve one koji smatraju da je ovakvo stanje nedopustivo, da dođu ovdje i daju podršku našim stavovima".

Romić se osvrnuo i na neizbor gradonačelnika, te neuspjele dogovore s HDZ-om BiH i SDA.

''Do dogovora nismo došli, te zato nismo podržali kandidate HDZ-a i SDA. Potrošili smo tri kruga glasanja i sada smo na početku. Mi opet svim zainteresiranim stranama nudimo naša dva kandidata za gradonačelnika iz reda, hrvatskog i bošnjačkog naroda'' istaknuo je Romić.

"U Mostaru je politička scena većim djelom napravljena tako da se vještački stvara pitanje hoće li gradonačelnik biti Bošnjak ili Hrvat, iako mi mislimo da osnovna pitanja trebaju biti programske platforme gradonačelnika, te stranaka koje će dati potporu gradonačelniku'', zaključio je Romić.