BiH
40

Nema sankcija za odgovorne: JU "Djeca Sarajeva" uputila izvinjenje majci dječaka koji je išetao iz vrtića

Piše: I. P.
Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija
Direktorica JU "Djeca Sarajeva" i odgajateljica vrtića "Kadifica" obavili su razgovor sa majkom Lamijom Karić i uputile joj duboko izvinjenje nakon što su radnice vrtiće dopustile da njen dječak išeta iz objekta na ulicu.

Podsjećamo, u srijedu u ulici Nurije Pozderca u sarajevskom naselju Dobrinja u popodnevnim satima starija gospođa pronašla je bosog i za trenutne vremenske prilike neadekvatno odjevenog troipogodišnjeg dječaka. Ispostavilo se da je dječak odšetao iz vrtića, a da tri odgajateljice to nisu ni primijetile.

Iz saopćenja koje je objavljeno u četvrtak, ne može se zaključiti da će JU "Djeca Sarajeva" sankcionisati odgovorne osobe zbog slučaja koji samo pukom srećom nije završio kobno

Kako kažu, direktorica JU "Djeca Sarajeva" Jasmina Čongo postupila je prema Programu sigurnosno – zaštitnih mjera i protokolima postupanja u rizičnim situacijama u vrtićima JU "Djeca Sarajeva".

"Istog dana, direktorica i odgovorna odgajateljica vrtića 'Kadifica' su obavile razgovor sa majkom Lamijom Karić i uputile duboko izvinjenje i upoznali je o daljnjem postupanju. U tom razgovoru Lamija Karić je izrazila svoje duboko nezadovoljstvo, ali i želju za daljnjom saradnjom sa JU 'Djeca Sarajeva'. Nakon toga, o daljnjem postupanju Lamije Karić smo upoznati samo i isključivo putem medija. Također, na jučerašnjoj sjednici, o cjelokupnoj situaciji upoznati su i članovi Upravnog odbora JU 'Djeca Sarajeva'", stoji između ostalog u saopćenju JU „Djeca Sarajeva“.

U saoćenju se dodaje kako „JU „Djeca Sarajeva' upućuje dubuko izvinjenje porodici dječaka uz iskrenu nadu da se ovakvi nemili događaji neće ponoviti“.

Također, Tužilaštvo Kantona Sarajevo je jutros, nakon provođenja istražnih radnji vezanih za slučaja troipogodišnjeg djeteta koje je jučer slobodno išetalo iz jednog od vrtića JU "Djeca Sarajeva", utvrdilo kako u ovom slučaju nema elemenata krivičnog djela.