BiH
0

Nema razloga da se zvaničnici PSBiH i Vijeća ministara ne osjećaju sigurno

FENA
Pećanac, Radončić i Kurteš
Pećanac, Radončić i Kurteš
U prostorijama Ministarstva sigurnosti BiH danas je održan zajednički sastanak ministra sigurnosti BiH Fahrudina Radončića, ministra unutrašnjih poslova FBiH Predraga Kurteša i ministra unutrašnjih poslova KS-a Nermina Pećanca.

Ovom prilikom konstatirano je da sve agencije za provođenje zakona rade na unapređenju rada i sigurnosti građana bez obzira na njihovu nacionalnu, stranačku ili vjersku pripadnost.

Istaknuto je da je uspostavljen stabilan sigurnosni ambijent koji garantira i pravo demonstranata na demokratsko izražavanje svog nezadovoljstva, te istovremeno garantuje i pravo izabranih funkcionera i uposlenika da potpuno sigurno obavljaju svoje profesionalne dužnosti.

Tri ministra su dogovorila da organi na čijem su čelu ponude nadležnim tijelima prijedlog za uklanjanje zakonske manjkavosti sigurnosnog sistema, koje su se, nažalost, pokazale u toku nedavnih događaja.

Ministri smatraju da nema razloga da se zvaničnici Vijeća ministara i Parlamentarne skupštine BiH iz bilo kojeg dijela naše države ne osjećaju sigurno, jer će imati istu zaštitu kao i svi građani Bosne i Hercegovine.

Narednih dana bit će organiziran i zajednički sastanak ministra sigurnosti BiH s entitetskim i kantonalnim ministrima, te direktorima agencija za provođenje zakona na nivou BiH, saopćeno je iz Ministarstva sigurnosti BiH.