Stanje na putevima
0

Nema protesta vatrogasaca na ulazu u Mostar

FENA
Foto: RTV Mostar
Foto: RTV Mostar
Nema većih poteškoća i posebnih ograničenja u odvijanju saobraćaja na putnim pravcima u BiH. Do kraćih zastoja dolazi na dionicama gdje se izvode sanacioni radovi na kolovozu i gdje je izmijenjen režim saobraćaja.

Zbog visokih dnevnih temperatura vozačima se savjetuje da na duža putovanja kreću u ranim jutarnjim ili večernjim satima.

Ukoliko ipak putuju tokom dana, da prave češće pauze. Također, vozači teretnih vozila se mole da se, kada iza sebe primjete dugu kolonu putničkih vozila, nakratko isključe iz saobraćaja i tako drugima omoguće nesmetani saobraćaj.

Sanacioni radovi aktuelni su na magistralnom putu M-17 Konjic-Mostar, a radi se na dionici Ostrožac-Jablanica-Aleksin Han, kao i na obilaznici Mostara. Na mjestima izvođenja radova saobraćaj se odvija naizmjenično, jednom trakom.

Na magistralnom putu M-16.4 Bugojno-Rostovo u terminu od 08 do 18 sati, na nekoliko lokaliteta izvode se sanacioni radovi, te je na tim dionicama (po potrebi izvođača) saobraćaj regulisan semaforima i odvija se jednom trakom.

Na magistralnom putu M-4.2 Cazin-Velika Kladuša, zbog izvođenja radova na asfaltiranju, do kraja ovog mjeseca saobraćaj se obustavlja u terminu od 07 do 22 sata. Za vrijeme obustave vozila se preusmjeravaju na alternativni pravac (R-403b).

Deminiranje terena i povremene obustave saobraćaja tokom dana aktuelne su na putnim pravcima: -Tuzla-Orašje- na lokalitetu Dusine (općina Orašje) od 07 do 15 sati i -Odžak-Bosanski Šamac-u mjestu Tišina, od 8 do 18 sati.

Na graničnom prijelazu Doljani na izlazu iz BiH čeka se 20-ak minuta, dok su na ostalim graničnim prijelazima zadržavanja kraća.

Prema novim informacijama danas neće biti protesta vatrogasaca i blokade magistralnog puta M-17, ulaz u Mostar, saopćeno je iz BIHAMK-a.