Rajko Vasić
0

Nema nove teritorijalne organizacije

SRNA
Izvršni sekretar Glavnog odbora Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) Rajko Vasić izjavio je danas Srni da Odluka o pristupanju izmjenama Ustava BiH, koja je usvojena u Domu naroda parlamenta BiH, ne podrazumijeva nikakvu novu teritorijalnu organizaciju.

"Najjači zvaničnici su nekoliko puta rekli da nema ukidanja RS, kao što nema ni otcjepljenja. Niko nigdje nije predvidio mogućnost mijenjanja unutrašnjeg mozaika. Da li će se nešto desiti u Federaciji BiH, koja je komplikovana, ostaje na Parlamentarnoj skupštini BiH", rekao je Vasić.

Komentarišući izjavu predsjednika SDS Mladena Bosića da je SNSD u Domu naroda podržao Odluku o pristupanju izmjenama Ustava BiH u kojoj se navodi da će predmet izmjene Ustava biti "teritorijalna organizacija BiH i srednji nivoi vlasti", Vasić je rekao da Bosić i njegova stranka "jeftino obmanjuju javnost pokušavajući da unaprijed predlože rješenje o unutrašnjoj organizaciji BiH". 

"Neka se Bosić i njegov SDS ne brinu za RS. Mi se nećemo ponašati prema Republici Srpskoj, kao što su se ponašali prema Vojsci RS", poručio je Vasić.