Ministarstvo finansija RS
0

Nema dogovora o prihodima od PDV-a

FENA
Ministarastvo finansija Republike Srpske saopćilo je da danas u Banjoj Luci nije postignut dogovor o povratu prihoda od PDV-a za prethodne tri godine koje Republici Srpskoj duguje Federacija BiH.

"U okviru radne grupe koju je formirao Upravni odbor Uprave za indirektno oporezivanje predstavnici Federacije BiH su nastavili sa opstrukcijom te i dalje izbjegavaju izmirenje dugovanja od 48,3 miliona KM prema Srpskoj. Na ovaj način, neodgovoran odnos Vlade FBiH dodatno je poljuljao povjerenje prema Upravi za indirektno oporezivanje (UIO) BiH i jedinstvenom računu na kome se prikuplja najveći dio ukupnih poreskih prihoda u BiH“, navodi se u saopćenju.

Ukoliko se, kako se navodi, u najkraćem vremenu ne obezbjedi povrat duga od 48,3 miliona KM, Republika Srpska će poduzeti nove mjere kako bi „sačuvala prihode koji pripadaju njenim građanima i spriječila da oni završavaju na tuđim računima“.

Nove mjere, navodi se, ne isključuju i razmatranje povrata prenesenih nadležnosti u oblasti indirektnog oporezivanja iz 2003. godine.